Χορωδία Υπαλλήλων Συλλόγου Τράπεζας της Ελλάδος

  [S.Y.T.E. Choir Logo]    
Switch to English [Switch Language]
   

Υποκατηγωρίες

Select a subpage :
>>
>
>

Δείτε Επίσης: Νέα & Ανακοινώσεις Απο Την Χορωδία

> Νέα & Ανακοινώσεις Απο Την Χορωδία
Ενημερωθείτε με τα
τελευταία νέα &
ανακοινώσεις της χορωδίας
μας και του συλλόγου
 
Κάντε κλικ εδώ προκειμένου
να βρεθείτε στην ενότητα
των νέων και των
ανακοινώσεων της σελίδας μας.

Σχετικά

 
Η Χορωδία Σ.Υ.Τ.Ε. ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2000, επιχειρώντας να βγάλει πρως τα έξω, τον ζήλο και το πάθος των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος για τον πολιτισμό και την χορωδιακή μουσική ειδικότερα…
 

Η Χορωδία - Γενικά

     
 
 
 
    Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2000 από τον Σύλλογο Υπαλλήλων και επιχορηγείται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτός των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων της (συναυλίες, συμμετοχές σε χορωδιακά φεστιβάλ κ.λ.π.), η χορωδία καλύπτει μουσικά και τις διάφορες επετειακές εκδηλώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Έτσι,

   Στις 31.12.2001 πήρε μέρος στην τελετή υποδοχής του νέου έτους και του ευρώ  που καλύφθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό δίκτυο από την ΕΤ και αναμεταδόθηκε δορυφορικά σε Ευρώπη και Αμερική.
 

   Στις 2 και 3 Νοεμβρίου του 2003 συμμετείχε, μαζί με τη Χορωδία Μακεδονίας, τη Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, την Opus Femina, το Χορωδιακό Εργαστήρι Δήμου Ρόδου και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, (διδασκαλία χορωδιών: Αντώνης Κοντογεωργίου, πιάνο: ¶ρης Γαρουφαλής, διεύθυνση ορχήστρας: Λουκάς Καρυτινός) στις δύο επετειακές ?για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος - συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα «Φαντασία για πιάνο, Χορωδία και ορχήστρα» του Beethoven και «Ζορμπάς» του Μ. Θεοδωράκη.
 

     Στις 30.12.2004 και με τη συνοδεία χάλκινων πνευστών και εκκλησιαστικού οργάνου παρουσίασε στην κεντρική αίθουσα συναλλαγών της Τράπεζας ένα λαμπρό πρωτοχρονιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με αποσπάσματα από το «Oρατόριο των Χριστουγέννων» του Bach, τον «Μεσσία» του Handel και διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.
 
   Έχει παρουσιάσει δύο πρώτες εκτελέσεις έργων:

  • Στις 23.3.2001 το χορωδιακό «Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ» για χορωδία και πιάνο (μουσική Κώστα Ευαγγελάτου) για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, και
     
  • Στις 24.3.2005 το χορωδιακό «ΠΝΕΥΜΑ ΗΡΩΩΝ», επίσης για χορωδία και πιάνο (ποίηση - μουσική Κώστα Ευαγγελάτου) επίσης κατά τον εορτασμό της της 25ης Μαρτίου στην Τράπεζα.

   Την πρωτοχρονιά του 2009 πήρε μέρος στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Αργυρούπολης, σε σύμπραξη με την χορωδία του Δήμου και την ορχήστρα Chorus Istrumentalis υπό την διεύθυνση του Κώστα  Ευαγγελάτου.

   Στις 29.1. 2009 ερμήνευσε τραγούδια του Αλέκου Ξένου στο ειδικό αφιέρωμα στην μνήμη του συνθέτη που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φιλ. Νάκας. 

  Έχει πάρει μέρος σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ ενώ συχνά δίνει συναυλίες περιοδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αγ. Στέφανος, Ν. Σμύρνη, Λειβαδιά, Άνδρος, Σκιάθος, Κεφαλλονιά, Καρδίτσα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Σπέτσες, Πόρος κλπ.).

 Από το 2006 ξεκίνησε τις εξορμήσεις της και σε πόλεις του εξωτερικού με τη Νις και το Αλέξινατς Σερβίας το 2006, Φρανκφούρτη (Γερμανία) το 2008 και Ταλίν (Εσθονία) το 2009.

  Το ρεπερτόριό της καλύπτει διάφορες εποχές - σταθμούς στην ιστορία της λόγιας μουσικής (Aναγέννηση, Mπαρόκ, Kλασσικισμό και Ρομαντισμό) - όπως επίσης και διάφορα είδη της διασκεδαστικής (τραγούδια ποπ, ροκ, «έντεχνα και μη» ελληνικά), καθώς και της δημοτικής μας παράδοσης (βλέπε αναλυτικό κατάλογο ρεπερτορίου).

  Τη χορωδία έχουν συνοδεύσει κατά καιρούς οι σολίστ και καθηγήτριες πιάνου Έφη Διακουμή, Ελένη Στογιάννη, Αλιόνα Κυριακίδη, Έλλη Τσαμπά, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια μόνιμοι συνεργάτες είναι οι σολίστ Ευγενία Βοτανοπούλου και Σταύρος Κόλλιας.

   Τη χορωδία διευθύνει από  την ίδρυσή της  ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Θ. Ευαγγελάτος.
 

 

 

 

Κύριο Μενού Πλοήγισης